Wat een prachtige recensies!

Soms moet ik mezelf even knijpen. Want wat een mooie, lovende woorden zijn er over Ik mis je geschreven. 

Chicklit.nl - vijf hartjes! 

Ik mis je is een levensechte feelgoodroman. Gillian King heeft een heerlijke, vlotte schrijfstijl en ze durft heftige onderwerpen aan te kaarten. De typische Hollandse nuchterheid gaat goed samen met de soms heftige gebeurtenissen. Ik mis je verrast in meerdere opzichten, maar wees wel gewaarschuwd: het boek is enorm verslavend en je zult het binnen een mum van tijd uit hebben.

Je kunt de hele recensie natuurlijk op hun site lezen. Het leuke was dat Marly, de recensent van Chicklit.nl, mij nog een bericht stuurde dat ze al twee jaar recensies schrijft voor Chicklit.nl en dat mijn boek het eerste boek is dat zij vijf hartjes geeft. Dat maakt het nog specialer!

Over Chicklit.nl gesproken, Jacky van Dijk, die Chicklit.nl is gestart en jarenlang heeft gerund, heeft ook een prachtrecensie geschreven voor Hebban:

Wat volgt zijn goed opgebouwde hoofdstukken waarin het heden wordt afgewisseld met het verleden; de Charlie van tien jaar geleden na het overlijden van Bo, en de Charlie van nu die na al die jaren terugkeert naar Wassenaar en weer geconfronteerd wordt met haar oude liefde. Die afwisseling gebeurt op vloeiende wijze. King switcht op exact de juiste momenten, waarmee ze de lezer constant in haar greep houdt. Stoppen met lezen wordt daarmee onmogelijk, de lezer blijft nieuwsgierig naar het verdere verloop van de oude én nieuwe gebeurtenissen. De hoofdpersonages zijn – ondanks de soms wat heftige gebeurtenissen – gevoed met typische Hollandse nuchterheid. King heeft ze tastbaar en écht gemaakt, waardoor het niet moeilijk is om je als lezer met ze te vereenzelvigen.  

Ook verweeft King korte flashbacks in het verhaal, die de lezer mee terugvoert naar een verder verleden waarin Bo nog leefde. Die flashbacks verduidelijken de roots van de relatie tussen Charlie en Carsten, waarmee het gevoel van lotsbestemming extra kracht krijgt. Het blijft echter de vraag of dat lot ook daadwerkelijk alles overstijgend zal zijn. 

King weet de kernelementen van een luchtige chicklit uitstekend te combineren met dieperliggende emoties, wat maakt dat Ik mis je nét dat beetje meer geeft. Ze beschikt over een authentieke schrijfstijl; met elk boek lijkt ze dat zich nóg sterker eigen te maken. Zo’n stijl waarvan je weet: dat boek heeft Gillian King geschreven.

Wauw, uit de mond van Jacky van Dijk zijn dit wel heel mooie woorden, waar ik uiteraard ontzettend trots op ben. 

 

 

Reacties

Reactie toevoegen