Zestig dagen

Cover 60 dagen

Emma verhuist vier jaar na de dood van haar verloofde Gijs terug naar Den Haag, de stad waar ze vandaan komt. Ze wordt meteen weer meegezogen in het bruisende stadsleven… en in de liefde!

Gijs’ vroegere beste vriend Jesper woont ook in Den Haag. Hij heeft zijn leven op de rit, met een leuke baan en een goede relatie. Maar als hij Emma na al die jaren terugziet, raakt zijn zekerheid aan het wankelen. Eef, Jespers vriendin, moet met lede ogen aanzien hoe Jesper en Emma steeds closer worden. In een laatste wanhoopspoging eist ze dat de twee zestig dagen geen contact met elkaar hebben zodat zij Jesper ervan kan overtuigen dat hij bij háár hoort, niet bij Emma. Kan er ook maar iemand ongeschonden uit deze strijd komen?

Boekspecificaties...
ISBN: 
9789059777583
Publicatie Datum: 
april, 2013
Omvang: 
256 pagina's
Auteur: 
Gillian King
Uitgever: 
Omniboek
Een greep uit de recensies...

Books and Kisses: 

Het boek bevat ook een flinke dosis humor. Hoewel er, zeker in het begin, ook veel somberheid in zit. Dat maakt het verhaal juist zo goed denk ik, het is lekker divers. Romantiek zit er ook genoeg in en het is echt een chicklit die je een feel good gevoel geeft als je het boek dicht slaat.

Chicklit:  

60 Dagen is een heerlijk boek, waar je als een sneltrein doorheen raast. Van mij had het boek dan ook zeker wat dikker mogen zijn! Naast de belangrijke chicklit-ingrediënten humor en liefde, is ook de emotie verdriet in het verhaal verwerkt. Knap vind ik het wel dat dit gedaan is zonder het boek té zwaar te maken – het moet tenslotte wel een lekkere luchtige chicklit blijven!

Rachel leest:

Zestig dagen is echt een boek voor lekker tussendoor. Wanneer je een aantal zware boeken achter de rug heb, ben je weleens toe aan een luchtig boek. Dit boek is hier echt ideaal voor. Nergens hoef je over na te denken, alleen maar lekker lezen. Gillian King heeft daarvoor een prettige schrijfstijl. Geen moeilijke worden of ingewikkelde zinsopbouw. Het verhaal was zat leuk in elkaar en goed bedacht.

SeventyEight:

60 dagen is ondanks het sombere begin een ontzettend lekkere chicklit. Humor, fijne personages en een vleugje romantiek. Emma is misschien een beetje een sombere hoofdpersoon, maar haar twee vriendinnen geven het boek voldoende kleur voor het feel good gevoel.

Leesfanaten:

Dit boek is een echte aanrader voor liefhebbers van het genre chicklit. King schrijft het verhaal zo dat je meteen in het verhaal zit. Het zorgt al snel voor een traan, en hier en daar een lach. Je wordt in het verhaal getrokken en je kunt het niet meer loslaten. Het liefste lees je het boek in een ruk uit. ‘Zestig dagen’ is een boek waarvan je baalt als je bij de laatste bladzijde bent aangekomen.

Whoopsie leesie:

Zestig dagen gaat over echte liefde, geschreven vanuit het perspectief van Emma en van Jesper. Emoties en verwarring zijn goed neergezet en komen heel echt over. Emma is een leuk en mooi personage met wie je je goed kunt identificeren. Met een lach en een traan vloog ik in veeeeeel minder dan zestig dagen door dit boek. Wat een prachtig, leuk en ontroerend verhaal!

Marieke van Woesik:

Het duurt wat lang voordat je eindelijk weet waar de titel – 60 dagen - op slaat. Desondanks heeft het boek me – ondanks mijn toch al hoge verwachtingen – positief verrast. Het begin was prachtig en er wordt een mooie omslag gemaakt van emotioneel naar luchtig. Geen chicklit zoals je er al duizend hebt, maar dat is nou juist zo leuk.