Als ik je weer zie

De hoogste score voor Als ik je weer zie! 

Recensie: Als ik je weer zie – Gillian King
Natuurlijk wil Lily een paar weken op Louisa passen als diens moeder Sara weg moet. Maar als ze erachter komt dat Sara ook haar broer Seb, die ook Lily’s ex is, heeft gevraagd worden deze weken toch wat lastiger dan ze had verwacht.

Het verhaal van Als ik je weer zie zit goed in elkaar, zoals we ook gewend zijn van Gillian King. Door de afwisseling tussen heden en verleden krijg je steeds een beetje meer informatie over het verleden van Lily en Seb en snap je steeds beter waar Sebs vooroordelen over Lily vandaan komen. Door deze combinatie van een mysterie in het verleden en de grote vraag of Lily en Seb weer samen zullen komen ben je van het begin tot het einde geboeid en is het supermoeilijk om tussendoor even te stoppen met lezen. Gillian King weet steeds op de juiste momenten, precies genoeg informatie te geven zodat het spannend blijft maar tegelijk ook de verhaal in het verhaal blijft.

De personages van Als ik je weer zie zijn heerlijk herkenbaar met hun goede en minder goede kanten, hun onzekerheden en vooroordelen over de ander. Dit maakt dat je je goed kunt inleven in alle personages en nog beter in het verhaal komt. Mooi is ook dat ze wel allemaal een ontwikkeling doormaken in het verhaal en daarmee hun vooroordelen opzij kunnen zetten. Hierdoor ga je je niet aan ze irriteren en blijft het einde ook geloofwaardig. Ook de omgeving, vlakbij zee, spreekt erg aan en je voelt de zeewind bijna door je haren waaien. Voor je het weet ben je aan het einde van Als ik je weer zie aangekomen en moet je met een beetje pijn in je hart alweer afscheid nemen van het verhaal.

De schrijfstijl van Gillian King is ook weer in Als ik je weer zie gemakkelijk leesbaar en zorgt ervoor dat je helemaal in het verhaal komt. Als geen ander weet Gillian King haar lezers te raken met haar verhaal en de emoties voelbaar te maken in het verhaal. Zo voel je bijvoorbeeld in Als ik je weer zie het verdriet van iedereen in de situatie waarin Lily en Seb als tieners uit elkaar gaan. Dit geeft een extra dimensie aan het verhaal.

Samengevat is Als ik je weer zie weer een prachtige feelgood van Gillian King. Een echte must-read voor liefhebbers van Gillian King en feelgood in het algemeen.

Reactie toevoegen