Gewonnen! Feelgood van het jaar 2021

Ik had het natuurlijk wel gehoopt, maar niet verwacht! Ik vergeet je niet is Feelgood van het jaar 2021! Yes! 

Dit had de jury te zeggen over Ik vergeet je niet: 

In het boek lopen twee verhaallijnen. Maddy in het heden en Elisa in het verleden (veertien jaar eerder). Deze verhaallijnen worden continu afgewisseld. Deze opbouw is sterk, zorgt voor een beeld van de relatie tussen Maddy en Elise en hun beider kijk hierop. Deze afwisseling van verhaallijnen zorgt ook voor spanning in het verhaal en wekt nieuwsgierigheid op. Gillian King heeft een zwaar thema toegankelijk gemaakt door een pittig thema tot een echte feelgood te verwerken. Hierdoor is Ik vergeet je niet een boek met een traan en een lach en ook de perfecte feelgood. Ook is de schrijfstijl van King heel toegankelijk en prettig leesbaar, ondanks dat de thema's niet altijd even makkelijk zijn.

Maddy en Frenkie sluit je echt helemaal in je hart! Maar ook heel mooi hoe je met de hoofdstukken over vroeger een kijkje krijgt in het leven van de overleden zus Elisa. Vooral de tegenstellingen in de zussen zijn heel mooi. Het boek kent heel veel emoties. Het grijpt je als lezer diverse malen erg aan. Het zet je ook aan het denken over een aantal zaken die je zeker ook zelf in je dagelijkse leven tegen kan komen. Het verhaal en de emoties zijn erg eerlijk en puur geschreven, waardoor het boek je als lezer heel erg raakt.

Grote complimenten aan Gillian King voor een eerlijke, pure en rauwe feelgood! De perfecte combinatie van ontspannen kunnen lezen en geboeid blijven door de thema's en details. Ik vergeet je niet is prachtig en vol emotie geschreven en heeft een prachtig einde. Je slaat het boek met een diepe zucht dicht maar wel met het gehoopte slot.

Reactie toevoegen