O, o, Olivia

Cover O, o, Olivia

Liegen Tot De Bom Barst

Wakker worden naast een vreemde: het is de nachtmerrie van elke vrouw. Dit overkomt Olivia, die na een onenightstand geen idee heeft met wie ze nu eigenlijk het bed heeft gedeeld.

Olivia maakt zich na deze misser vlug uit de voeten en gaat terug naar haar vriend, Maarten. Met hem heeft ze een supergoede relatie – toch? Maar de aantrekkelijke Sven blijft door haar hoofd spoken. Ze vertelt haar vriend niets over het slippertje, terwijl ze er wel over fantaseert en het ook uitvoerig bespreekt met haar vriendinnen. Het lijkt er steeds meer op dat ze zal moeten toegeven aan haar verlangen, hoe moeilijk dat ook is. En zelfs dan is het nog niet afgelopen met de leugentjes om bestwil. Olivia maakt er een puinhoop van die alleen zij kan opruimen.

Boekspecificaties...
ISBN: 
9789059776296
Publicatie Datum: 
mei, 2011
Omvang: 
256 pagina's
Auteur: 
Gillian King
Uitgever: 
VCL/West-Friesland
Een greep uit de recensies...

Adorable books:

Dit boek vond ik een typische chicklit, er komen problemen, liefde en andere meidendingen in voor. Olivia is een grappig karakter, die veel geheimen heeft voor haar vriendjes en het steeds probeert om ze het te vertellen, maar steeds stelt ze het uit, omdat ze er niet klaar voor is en bang is om ze kwijt te raken. Het boek begint meteen pakkend, Olivia is in een dronken bui vreemdgegaan, en kan de man waarmee ze is vreemdgegaan niet uit haar hoofd krijgen. Maar ze heeft natuurlijk al een vriend, Maarten. Olivia komt steeds meer in de problemen, tot uiteindelijk de bom barst. Ik vind het een erg leuk boek, vol met humor. Het speelt zich af in Den Haag, waar ook echt plekjes beschreven worden. Erg leuk boek voor op vakantie, of gewoon thuis. Eindelijk een heerlijke chicklit van eigen bodem.

Blog de la FEMme:

Ik kan het niet anders zeggen, wat een heerlijk boek! De schrijfster schrijft zeer herkenbaar en haar boek zit boordevol humor. De schijfster schrijft het boek net alsof je een vriendin bent van Olivia, je kunt je helemaal herkennen in de hoofdpersoon en ik heb meerdere malen tijdens dit boek hardop gelachen en geroepen. Een heerlijk verhaal boordevol spanning, humor en emotie. Een echte aanrader!

Chicklit.nl (vier van de vijf hartjes)

Een leugentje om bestwil. Ach, moet kunnen. Toch? Hoofdpersoon Olivia maakt het echter wel heel bont. Voor ze het zelf echt doorheeft heeft ze zoveel leugentjes lopen dat het bijna niet meer houdbaar is. Het lukt Gillian King heel goed om je mee te laten leven met de personages. Zo goed dat je regelmatig denkt: Olivia, meisje toch, doe dat nou niet! Je leeft helemaal met haar mee, terwijl je je aan de andere kant kapot kan ergeren aan alles wat ze uithaalt. Daarbij heeft Gillian King een heerlijke schrijfstijl waar je doorheen vliegt. Humor en serieuzere momenten wisselen elkaar af, de herkenbaarheid blijft. Tijdens het lezen denk je ondanks alles wat fout gaat: dit had mij ook kunnen overkomen! Het Nederlandse tintje wat aan het boek zit heeft ook zo z'n charme en voor de Den Haag-kenners zal het leuk zijn af en toe een plek te herkennen. Het boek is een absolute aanrader, maar echt een topper is het net niet. Daarvoor mist het boek nog net iets aan diepte. O, o, Olivia is een chicklit die je in een ruk uitleest. Een snelle, maar o zo lekkere snack voor tussendoor.

Whoopsiedaisy.nl

Een heerlijk 'feelgood' boek met een vleugje spanning, een hoop romantiek en een heerlijke dosis humor. Een absolute musthave voor alle chicklitfans.

Reacties van lezers:

Larissa Glamour (Bol.com):

Het boek O, o, Olivia is erg leuk en vlot geschreven. Je gaat er enorm snel doorheen en wilt het ook niet wegleggen. Het is een echt goede chicklit, á la sex in the city style, maar dan gewoon in Nederland.

Kouk (Goodreads)

O, o, Olivia leest heerlijk weg en zit boordevol humor waardoor ik regelmatig hardop lachte. Het is een heerlijk feelgood boek van Nederlandse bodem en een must read van deze zomer.

Margriet64 (Dizzie.nl)

Geweldig boek weer van Gillian King. Leest als een trein en zit vol humor. Een heerlijke chicklit!

Astrid (Chicklit.nl)

Een onwijs leuk boek dat je in een adem uitleest, gewoon te leuk om te stoppen. Een verhaal dat gaat over een leugentje om bestwil en daarna volledig uit de hand loopt en dat maakt het lezen ervan dus weer zo leukt. Voor sommige mensen zeer herkenbaar.