Whoohoo vijf sterren! - Adorable Books

Die eerste recensie... dat is toch wel de spannendste! En hoe leuk dat deze eerste recensie afkomstig was van Adorable Books, want hoe leuk is hun boekenblog!

Ik ben dan ook super trots op deze mooie woorden! 

Recensie Adorable Books:

Eindelijk weer een nieuw boek van een van mijn favoriete auteurs: Gillian King! Ik mis je is haar nieuwste boek dat recentelijk is verschenen en ik mocht hem lezen.

Waar gaat Ik mis je over?
Als na het uitgaan Charlottes beste vriendin Bo omkomt door een auto-ongeluk dat zij overleeft, wordt ze gek van schuldgevoel. Charlie vertrekt uit Wassenaar en probeert haar leven op te bouwen los van Bo en los van Carsten, Bo’s broer op wie ze in stilte verliefd is. Dan valt ze voor de mooie praatjes van James, een jongen van wie iedereen kan zien dat hij slecht nieuws is. Charlie raakt steeds verder verwijderd van Carsten en steeds meer in de greep van James. Het lukt haar niet om dit te doorbreken. Tot ze tien jaar later terugkeert naar Wassenaar.

Het verhaal draait om Charlotte, die ook wel Charlie wordt genoemd. In het begin leer je haar kennen samen met haar vriendin Bo. Als Bo op den duur overlijdt, raakt Charlie de kluts compleet kwijt en vertrekt ze uit Wassenaar. Vervolgens switch je gedurende het verhaal continu heen en weer tussen heden (10 jaar na het ongeluk) en verleden, met hier en daar herinneringen die Charlie en Bo hebben meegemaakt. Het was heel fijn om op een logische wijze tussen het heden en het verleden te wisselen. Alles klopte.

In het verhaal begin je langzamerhand erachter te komen wat Charlie allemaal doorstaan heeft in haar rouwproces. Iedere keer weer raakte het me zo erg wat Charlie heeft meegemaakt: het boek heeft een hoop emoties bij me losgemaakt. Gedurende het verhaal ga je ook steeds meer om haar geven, niet alleen omdat je weet wat ze heeft meegemaakt, maar ook hoe ze haar leven nu invult. Na 10 jaar komt Charlie Carsten weer tegen, en echt ieder moment voel je de verliefdheid van de pagina’s afspringen. Ik kon alleen maar vurig hopen dat het allemaal goed zou komen.
‘Ik mis je maakte een hoop emoties bij me los’

Dat ik Ik mis je in een dag heb uitgelezen, zegt veel. Ik kon niet stoppen met lezen en las daarom letterlijk op elk moment waar ik tijd had. Door de fijne schrijfstijl van Gillian King word je compleet meegesleurd in het verhaal. Ik kan je daarom maar een ding vertellen: dit boek moet komende zomer sowieso hebben gelezen. Een heerlijke chicklit met een goed verhaal!

Rating: 5/5

 

Reactie toevoegen