Despicable Books Alles of niets

Despicable Books over Alles of niets

Alles of niets lees je vanuit twee perspectieven, die van Nikki en die van Roos. Midden in een hoofdstuk stoppen wordt niet aangeraden, ik raakte de draad daardoor een beetje kwijt. Mij hoor je in ieder geval niet klagen om het verhaal.

Alles of niets is een chicklit. Niet meer en niet minder. Wat wel vreemd was dat vreemdgaan zo centraal stond. Ik had dat niet zien aankomen. Het past eigenlijk helemaal niet in het feelgood genre. Maar toch genoot ik ervan. Hoewel dat raar klinkt vond ik het verhaal zeer vermakelijk. 

Niet te geloven dat ik Nikki eigenlijk wel leuk vond. Ik had zelfs medelijden met haar. Maar na een tijdje, toen ik erachter kwam hoe ze eigenlijk was. Was dat meteen weer weg. Wat is zij achterbaks zeg. Ik heb gewoon geen connectie met haar. Ze is een arrogante trut. Na het laatste hoofdstuk gelezen te hebben kan er ook wel iets van een persoonlijkheidsstoornis in de weg zitten. 

Alles of niets is eigenlijk niet te vergelijken met de andere boeken van Gillian King. Vooral omdat er eigenlijk weinig chicklits zijn die over vreemd gaan gaan. Maar aan de heerlijke schrijfstijl is niets veranderd. Gillian King heeft toch wel ballen dat ze over iets anders schrijft dan de gemiddelde chicklit. Ik kan dat wel waarderen. 

Ik geef Alles of niets 5 / 5

Reactie toevoegen