Recensie Zwart Wit More Delight

Elin is op zoek naar werk, niet naar een relatie. Vicky is achttien jaar jong en volkomen onbezonnen. Nick is bijzonder aantrekkelijk, maar verboden terrein. Wanneer door een samenloop van omstandigheden de levens van deze drie mensen met elkaar verweven raken, kunnen Elin en Nick het niet helpen dat de vonk tussen hen overslaat. Toch zijn ze het erover eens: verliefd worden is geen optie. Maar ja, zie het maar eens tegen te houden!


Mijn mening

‘Zwart-wit’ van Gillian King is een fijne feelgoodroman, waarbij je meerdere verhaallijnen volgt die bij elkaar horen, maar toch onafhankelijk van elkaar zijn. Nick is iemand die het liefst geen relatie heeft en van zijn vrijheid wil genieten. Elin wil gewoon hard werken, maar als ze Vicky en haar familie beter leert kennen, kan ze het niet helpen om verliefd te worden. Je leert alle personages goed kennen, mede door die verschillende perspectieven.

Het enige minpuntje aan ‘Zwart-wit’ vond ik de zus van Elin, Bibi. Haar acties in het verhaal vond ik misschien ongeloofwaardig, maar zeker irritant en gevoelloos. Dat ze goedgelovig was maakte me echt heel pissig. Maar dat is ook wel weer een goed teken als ik een boek aan het lezen ben, omdat ik dan emoties voel richting de personages en een band met de anderen heb. Verder vond ik het weer een heerlijk Gillian King verhaal, net even iets anders dan de andere boeken die ik van haar las. Dat komt zeker door de verschillende perspectieven, maar ik vond dit verhaal wat minder serieus en zeker wat luchtiger dan bijvoorbeeld ’60 dagen’.

Eindoordeel

Uiteindelijk genoot ik weer met volle teugen en weet ik gewoon dat de boeken van Gillian King aanvoelen als een soort comfort boeken. Als je je rot voelt of gewoon zin heb in gegarandeerd een fijn boek, dan kun je altijd bij Gillian King terecht.

Specificaties

Zwart-wit by Gillian King

Published by Zomer & Keuning
Genres: Chicklit
Pages: 272
ISBN: 9789401900607 
       

 

 

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

           

Reactie toevoegen